A craniosacralis biodinamika es a kvantumfizika

A craniosacralis biodinamika es a kvantumfizika

A biodinamikus craniosacralis kezelés során a tapasztalt kezelő jelenléte, aktív figyelme segíti a test önszabályozó, öngyógyító folyamatait. Egyes kvantumfizikai kísérletek azt bizonyították, hogy egy figyelő puszta jelenléte hatással van a kísérlet kimenetelére. Sőt a megfigyelő az akaratával, irányított várakozásával befolyásolni képes a kvantumfizikai kísérlet eredményét. Ehhez képest a tapasztalt biodinamikus craniosacralis kezelő ítélet és érzelmi reakcióktól mentes, önzetlen figyelme fokozottan hatásosan támogatja a testet működtető energiarendszert. A kezelés során gyakran megtapasztalható, hogy még a fizikai érintés előtt szövet szerkezeti változások kezdődnek el, melyek testi érzetek formájában érzékelhetőek annak számára aki a kezelést kapja.

Mind a kezelő, mind pedig vendégének a testét alkotó szövetek, az azokat alkotó sejteket, a sejteket alkotó atomokat a kvantumfizika értelmezésében az atomoknál is kisebb, szubatomi részecskék alkotják. Ezek szubatomi részecskék helyzete, tulajdonságai, rezgései határozzák meg minden anyag, így a test fizikai szerkezetét is. Ezen a ponton felvetődik, hogy nem szerencsés a testet és annak gyógyulását kizárólag biokémiai és anatómiai módon megközelíteni, hiszen az anatómiai tények már következményei egy annál mérhetetlenül finomabb rendszernek.

A mechanika törvényei jelenleg ugyan nem képesek magyarázatot adni arra, hogy maguk a szubatomi részecskék miként keletkeznek, de ettől még jelenlegi tudásunk alapján érthetően képezik le az ismert jelenségeket. Valójában egyelőre maga a kvantumfizika is csak elmélettel tudja a szubatomi részecskék, a kvarkok és neutrínók keletkezését magyarázni. A világ azonban létezik annak ellenére, hogy nincs rá elfogadott bizonyítékunk, hogy ez miként is lehetséges. Hasonlóképpen az emberiség létének tényére sincsen befolyással az, hogy a megjelenésünket és fejlődésünket magyarázó elméletek még az azokat kutató tudósok között is vitatottak, a metafizikai megközelítésekről nem is beszélve.

Elménk az általunk ismert és elfogadott tényekben és azok összefüggéseiben gondolkodik. Amennyiben sikerül félretennünk e tevékenységét és a test működéséhez afféle gyermeki kíváncsisággal tudunk fordulni, akkor lehetőség adódhat ténylegesen új tapasztalatok szerzésére. Egy egészen más minőségben találkozhatunk a másik emberrel. Az ezzel együttjáró biztonságérzet, önfeledtség megnyitja és felkészíti a testet is olyan változásokra is melyre nem lenne képes a manipuláció szándékától érzett ösztönös ellenállása miatt, amely szintén a homeostatis működésének egyik jellemzője. Gyakorlatilag bármilyen kezelés, sőt bármilyen emberi érintkezés során, a testünket alkotó és tudatállapotunk által meghatározott bio-elektromágneses mezők kerülnek kapcsolatba egymással. A kezelés során bekövetkező változások, ezen energiamezők egymásra való hatásának következményei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s